Ardennenoffensief - Reisverslag uit Andenne, België van hansvanholten - WaarBenJij.nu Ardennenoffensief - Reisverslag uit Andenne, België van hansvanholten - WaarBenJij.nu

Ardennenoffensief

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

01 April 2009 | België, Andenne

Dat is snel, daar ben ik al weer. Maandag ben ik niet zo vroeg vertrokken. t Zou een makkie worden van ongeveer 14 km. Om 10 uur weg naar station Gare Angleur. Verkeerd dus, veel vragen. Eindelijk een Belg die nederlands sprak en en de weg wist en bovendien plannen had voor Santiago.Dan weer de heuvel op voor een paar stevige klimpartijen. Patrijzen gezien. Door een bos met kleine paadjes. Geen markering meer te vinden. Op een straat uitgekomen, geen markering. Kijken op de kaart. 2 kilometer naar rechts, eindelijk iemand om te vragen. Mis, 100 meter naar links was de route geweest. Terug maar weer. Daar gaan je kilometers. Grrr. Prachtige uitzichten over de Ourthe. Dicht bij Esneux weer raak. Overal merktekens wit-rood. Verkeerd gegokt. Grrr. Tegen 6 uur eindelijk in Esneux. Een toeristisch plaatsje, maar overnachten? Non. Een mevrouw met een winkel, zoals vroeger "de Nôlle", organiseert voor mij een plek op een familie-huis, 4 km verder.Ik wordt gehaald en de andere dag teruggebracht. Dinsdag op tijd op pad. Traject van 33 km. Meteen al een groep wilde zwijnen gezien. Moeten er veel meer rondlopen gezien de sporen in de weilanden. Koud, tegen 12 uur was in de dalen het gras nog wit en plassen bevroren. Groepje patrijzen gezien. Paar lange klimmen, en een steil modderig geitenpaadje, maar ook redelijk beloopbare stukken. Wat is een stok dan gemakkelijk.Prachtweer. Opnieuw de route die niet duidelijk is, dus ..... Zere benen en blaren. Met toestemming van Jacobus 10km de bus genomen. (naar toe gebracht door vriendelijke meneer) Laatste 2 km weer lopen. Kerk en 7 kapelletjes van Sarte bekeken. Mooie kerk in Huy even bekeken. Bijna opgesloten. Op straat koperen Santiago-schelpen. Werd het toch weer half zes. VVV al om 4 uur dicht. Uiteindelijk een hotel. Avondeten en ontbijt via de supermarkt.Was doen in wasbak. Goed slapen en woensdag door. Start met 1 km steile klim. Adembenemend. Traject oude spoorlijn gevolgd en hert gezien. Bossen, weilanden met beekjes en zon. Geweldig mooi. Prachtig kerkje in Andenelle. Grote kerk van St.Begge in Andenne bekeken. Lekker koel en heel rustig. Alle gelegenheid om na te denken. Over de CRG bv. Wordt daar nog wel gewerkt??? Groetjes trouwens!
Enkele zeer belangrijke relikwieen in deze kerk. Splinters van het kruis van Jezus en twee doornen van de doornenkroon. Alles verpakt in goud. Gelukkig mooi op tijd over vandaag. Lekker biertje in de zon. Te gast tegenover de kerk in heel groot huis bij zeer gastvrije bewoners. Zij spreekt nederlands en heeft in Den Haag gewerkt. EN, er is internet, dus zodoende ben ik er al weer. Foto's plaatsen is lastig omdat alleen foto's tot 2MB geplaatst kunnen worden. Het blijkt toch wel een echte oude-kerkentocht te zijn. Teveel om ze allemaal te bekijken. Heb mijn rugzak weer uitgepakt. Zwaar hoor, maar wat moet eruit? Slaapzak ?, regenkleding? Toilettas? Schoenen voor s avonds? Ik zou het niet weten. Probeer het minimaal te houden maar het is toch nog snel 15-16 kg. Morgen weer door. Het ga jullie goed. Ultrea.

• 01 April 2009 - 20:02

Henk En Annie Rensen:

Ha die Hans,
    Leuk weer je berichtje. Ik zat net achter decomputer dus vandaar deze snelle reactie. Het gaat nu echt worden als je dit zo leest.Ik hoop dat je benen goed in tact blijven dan zal de rest ook wel lukken.
    Het ga je goed.
    Groet Henk en Annie

• 02 April 2009 - 20:18

Hans Uut Twente:

Hallo hans

wij hebben elkaar ontmoet in Holten op de vergadering van st. Jacob, goed dat je al zover bent gekomen, en dat met 'n blaar ik wens je veel succes door belgie en blijf je volgen

groetn uut Almelo
    Hans uut Twente

• 02 April 2009 - 20:44

Gert Kamphuis:

Er wordt wel degelijk gewerkt bij CRG. Maar morgen (vrijdag) heb ik een dagje vrijaf. Ik hoop voor je dat je in het vervolg niet zo veel kilometers om hoeft. Anders kom je ver boven de 3000 km. uit. Ik lees dat in ieder geval het natuurschoon prachtig is. Wat is het mooi om oog in oog te staan met wild zo in de vrije natuur. Hans succes verder. Ik blijf je in de gaten houden.
    Groetend, Gert.

• 02 April 2009 - 22:39

Jermain Lurvink:

Ik wens je veel sterkte !
    Ik vind het echt knap!

• 03 April 2009 - 06:17

Wim:

Hoi Hans,
    Ik zie het helemaal voor me: de Ardennen, prachtig weer, wilde zwijnen, fout lopen, vvv gesloten, geen slaapplaats kunnen vinden, het gevoel hebben dat je op de verkeerde route zit en niet weten welke kant je op moet. uitersten van oooh! en gggrrrr! Dan kan de tocht en de rugzak zwaar zijn.
    De computer geeft aan dat je tot dinsdag droog weer hebt. Geniet van de tocht!

• 04 April 2009 - 14:39

Anton Van Bedanda:

Hoi Hans,
    Al bijna 3 weken op pad, en het vordert gestaag. Het is een dagelijks gebeuren geworden: "Even kijken waar Hans is en hoe het gaat". Altijd weer spannend! Heb jij een (klein) tentje bij je? Of gok je erop dat je wel onderdak krijgt?
    Ik heb weleens gefietst in de Ardennen (Luik-Bastenaken-Luik) Prachtig, ondanks of dankzij dat het zwaar was. Loop je nu richting Bastogne. Wat is de volgende grote plaats?
    Goede Palmpaasdagen gewenst en loop ze!
    Groeten uit de Beuseberg.

• 04 April 2009 - 16:21

Ans Valster:

leuk op deze manier te volgen van je avondturen.
    geniet er maar van.

• 04 April 2009 - 20:53

Diny En Johan:

Hans het ga je goed, en volhouden, wij verwachten dat je je baard laat staan, zoals een echte pelgrim, prachtig die berichten van je.

• 05 April 2009 - 10:41

Ria En Jan:

Hallo Hans,
    Op weg nar Santiago.
    Op weg naar Pasen.
    "Opstaan"en weer verder gaan.Genieten van de natuur en het nieuwe leven.Dit zijn dingen waar je elke dag mee geconfroneerd wordt.We gaan nu de stille week in,we zullen tijdens de avonddiensten zeker aan je denken!Hans geniet ervan en sterkte toegewenst als het weleens niet gemakkelijk "loopt".
    Groeten van Ria en Jan Groenewegen-Goud

• 05 April 2009 - 12:50

Peregrinofrans:

Hallo Pelgrim Hans,
    Je gaat als een speer...
    Nog even en je krijgt te maken met een azerty toetsenbord ipv qwerty.
    Dat maakt het typen van je bericht wat lastiger!Dit duurt totdat je in Spanje bent!
    Ik ben ook nieuwsgierig hoe jij van Jakobus de toestemming hebt gekregen om de bus te nemen. Het is inderdaad lastig de inhoud van je rugzak te beperkten, je hebt nog een hele reis voor de boeg.
    Geniet van elke stap...
    Bon Camino,
    peregrinofrans

• 05 April 2009 - 17:48

Arianne:

Ha die Hans

Mooie foto met je witte sik... wordt het echt een baard? En mooie beschrijvende verhalen. Hou je taai! Ypie neemt mijn groeten mee..
    Kan je al goed 'bezinnen'...

Lieve groet
    Arianne

• 05 April 2009 - 19:55

Paul Van Janni:

Hoi Hans,

Leuk om weer van je te horen, gelukkig loopt de reis voorspoedig.
    Ook mooi dat er zoveel mensen met je meeleven. Ik heb Hans van Holten inmiddels bij "mijn favorieten" gezet en houd je dus goed in de gaten. Nog een goede reis toegewenst en pas goed op jezelf.

Groeten, Paul

• 05 April 2009 - 20:47

Netty Van Dijk:

Ha die Hans

Wat geweldig om je verhaal te lezen. Wat een ervaring moet het zijn. Hopen dat het goed gaat. Genieten maar en hoe je taai. Groet Netty

• 06 April 2009 - 20:21

Jasper & Else:

He pap,

de brouwerij inmiddels weer verlaten? Nog een lekker Leffe biertje geproefd?
    Veel aan t denken onderweg? Geniet ervan!

Liefs van ons

• 07 April 2009 - 07:29

Betsie ,Holten:

Hoi Hans,
    Hartstikke leuk om zo te volgen wat je aan het doen bent. Je beleeft zoveel op zo'n dag dat je alles een beetje in telegram steil schrijft, zie ik.
    Heel avontuurlijk en zo te lezen, de moeite waard!

Groetjes Betsie

• 07 April 2009 - 08:53

Cathrien:

Beste Hans, hoe gaat het met je? Een groet aan jou door de lucht naar het zuiden.
    Net heb ik je ervaringen gelezen en de tocht een stukje meegedacht, want je liep in mijn oude streek. Maar nu de Ardennen! Een onbekender avontuur (het lijkt me een soort Lord of the Ringsverhaal, je weet niet wat er komen gaat.)
    Leuk om je verslag te kunnen lezen.

Maar die kilometers en landschappen en kerken, die heb je toch in je zitten, mijn respect.
    Beterschap met je knie en heel veel groeten.
    Cathrien

• 07 April 2009 - 09:46

Gerrit En Geertje:

Hoi Hans,
    Begin je Holten al een beetje te missen?
    Holten mist jou wel!
    Leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt.Ga zo
    voort!
    Hartelijke groeten van ons tweeën!

• 07 April 2009 - 12:02

Erna Van Buiten:

Als vrijwilligersgroep kunnen wij nu ook je tocht volgen. Henk heeft even je website doorgegeven.. Geweldig dat je al zo'n eind op weg bent. Je hebt zeker schrijftalent. Misschien ook inspiratie voor je gedichten? Succes Hans, we blijven je volgen!

• 08 April 2009 - 10:22

Henk Aanstoot:

Zo te lezen ga je als een speer.Bij jouw is het echt fit in de vut.
    Mooi om je reisverhalen te lezen.Hou je haaks.
    Groetjes uit IJsselmuiden.