na Reims - Reisverslag uit Brienne-le-Château, Frankrijk van hansvanholten - WaarBenJij.nu na Reims - Reisverslag uit Brienne-le-Château, Frankrijk van hansvanholten - WaarBenJij.nu

na Reims

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

17 April 2009 | Frankrijk, Brienne-le-Château

Dat is al weer even geleden. De dagen rollen voorbij. Wakker worden, pakken, ontbijt, lopen, rusten, lopen, rusten, eten, lopen enz. Zorgen voor de proviand, zorgen voor onderdak, douchen, kleren wassen, praten, rust, rust. Het blijft bikkelen. De rustdag in Reims was heerlijk maar wat is een dag? De mis in de kathedraal was mooi, maar helaas veel in het Frans. Er werd prachtig gezongen. Op 2e Paasdag zijn Willy, Ypie en Wim weer vertrokken. Heel goed om even weer contact te hebben met het thuisfront en te horen van het holtense wel en wee.Ik werd weer op route gezet en ben doorgelopen naar Condé-sur-Marne, een streek met veel champagneteelt. Daar vond ik een klein hotelletje, met een klein kamertje, een klein deurtje en een klein bed.Gelukkig ben ik opvouwbaar.
In het dorp was een gigantische vrijmarktdie dag. Lekkere worst! Daarna door naar Chalons-en-Champagne waar ik in een jeugdherberg een plekje vond op een slaapzaal met een man of 12. Hier Jan Tiemann uit Heemskerk gesproken die per fiets naar Fatima reisde. Slecht geslapen in het korte bed. Het is onderweg net of de mensen kleiner worden! (de bedden trouwens ook) Toen weer door naar Vitry-la-Francois tussen de bloeiende koolzaadvelden door.Daarna een stuk langs het Marnekanaal. Ver, heel ver.
Fout gelopen en daardoor vandaag 38km. Daarna onderdak in het klooster op een heel leuke kamer. Daverend onweer snachts maar de andere dag was het droog en ging de reis door naar Outines. Vanaf 11 uur regen gehad. Door misverstand zoeken we ons gastadres in het verkeerde dorp. Niemand wist het. Een vriendelijke franse mevrouw geeft ons koffie en brengt ons weg naar het juiste adres. (6km verderop)Blijkt een soort famimiehuis helemaal buitenaf met speciale prijzen voor pelgrims. Vandaag al weer vrijdag 17 april. Langs allerlei binnenwegen en langs de GR door dorpjes gelopen waar huizen staan "de Der" Huizen van Eikenhout met Modder/klei. Ook kerken, soms uit 1500. Heel bijzonder. Vannacht in een gratis gastenverblijf voor pelgrims in Brienne-le-Chateau. Eind volgende week denk ik in Vezelay aan te komen en dan ga ik een paar rustdagen inlassen. Iedereen hartelijk bedankt voor alle reacties. Fijn dat zoveel mensen op deze manier met mij meereizen.. Ik moet stoppen. Het ga jullie goed. Ultreia.

• 17 April 2009 - 16:24

Else:

Lieve papa,
    wat zie je veel onderweg en wat ben je al ver. Moest gelijk aan de 'pork' denken als je over de worst schrijft, dat was vast goed genieten!!
    Wel genoeg rust nemen en goed voor jezelf zorgen!!
    Veel succes, wij klussen hier verder...

Dikke kus, Else.

• 17 April 2009 - 16:48

Jan Rietberg:

Hallo Hans
    Het gaat maar goed met je.
    Lig je nog een beetje op schema? 38 km is bijna een marathon! En de beldlengte, dat zal wel problematisch blijven. Je kan straks wel een boek schrijven over je belefenissen (is dat nou met een f of met een v?)
    We gaan binnenkort nog even bij Willy kijken.
    Veel plezier en sterkte in zwakke momenten
    Groeten, Jan en Henny

• 17 April 2009 - 17:01

Ria En Harrie Heuve:

Hans: Ria en ik vinden het klasse waar je op dit moment mee bezig bent,mooie belevenissen die niemand je meer afpakt,geniet er van!
    VEEL SUCCES!

• 17 April 2009 - 18:51

Anneke En Evert:

Beste Hans
    Leuk weer jouw bericht te lezen. We kijken er naar uit en leven mee. Geweldig zoals je bezig bent. Met wie ben je eigenlijk aan het lopen (je spreekt over "wij")Heel veel loopsterkte toegewenst.

• 18 April 2009 - 10:53

Arianne:

Oh Hans als ik jouw verhalen lees dan moet ik er van zuchten.... wat een afstanden, elke dag maar weer. Ik heb meelij met jouw voeten. Tja en je wordt zo langzamerhand een zeer bijzondere verschijning; wat een vriendelijke reus komt er lopend over hun weg...
    Volhouden!

Lieve groet
    Arianne

• 18 April 2009 - 12:04

Mini En Henk Louws:

hans wij vinden het geweldig wat je presteert ondanks de kleine bedjes met jouw lange benen de volgende morgen weer te vertrekken fantasties groetjes

• 18 April 2009 - 20:06

Betty En Jan:

Hallo Hans, eindelijk kunnen wij je een mailtje terug sturen, zijn een maand lang zonder telefoon en internet geweest.
    Wij hebben met veel belangstelling je voettocht gelezen, geweldig.
    Hans veel plezier.
    Groetjes Jan en Betty

• 19 April 2009 - 11:32

Henk En Annie:

Hallo Hans,
    Het is ontzettend leuk dat we zo goed kunnen volgen via deze site. Wat ben je al ver en ik hoop maar dat de bedden niet altijd zo klein zijn want een opgevouwen Hans lijkt me toch ook niet alles. Blijf genieten van alle mooie dingen onderweg en neem het er even goed van in de rustdagen die je gaat inlassen. Het ga je goed,groetjes Henk en Annie

• 19 April 2009 - 18:17

Cor En Marijke:

Ha, die Hans.Iedere keer is het weer spannend, wat er in je volgende bericht zal staan! Hoe ver je bent en of alles goed gaat. We geloven wel, dat je veel moet overwinnen, maar je slaat je er prima door! We vinden het enorm dapper van je! We blijven genieten van je verhalen, dus hou vol. Beklim de toren van Vezelay. Moet je doen. Prachtig uitzicht!! Het ga je goed en heel veel genieten onderweg. Hartelijke groet van ons.

• 19 April 2009 - 18:23

Netty Van Dijk:

Hoi Hans

wat een avontuur Je komt volgens mij soms ogen en oren tekort zoveel er op je af komt. Watgeweldig dat je ook regelmatig mensen tegen komt die ook met die tocht bezig zijn. Zo kun je toch nog veel dingen delen. Lekker verder genieten en nog veel loop plezier. groet Netty

• 19 April 2009 - 20:26

Douwe:

leuke berichtgeving hans!sterkte met de minibedjes s'nachts ,denk dat je toch wel zo moe bent dat je altijd wel enkele uren"vast"slaapt...je schiet al aardig op..geniet van alle mooie dingen.goed gaan...

• 20 April 2009 - 04:35

Eugène Uiting:

Hallo Hans, Jij kent mij niet maar ik heb je site gevonden en volg je vanaf nu met veel interesse. Ik heb vorig jaar vanuit Nederland gelopen en loop nu in gedachte met je mee.

Geniet ervan en als ik je een tip mag geven. Ga in Vezelay minstens 3 keer op een dag naar de kerk. Elke keer een concert.

Ultreija Eugène

• 20 April 2009 - 16:30

Gert Kamphuis:

Hoi Hans,

Je schiet al aardig op. Ja, de Fransen zijn een klein volkje. En ze zijn zo chauvenistisch dat ze geen rekening houden met lange Holtenaren die voorbij komen. Gelukkig heb je een paar dagen rust in het verschiet. Hopend dat je dan ook een betere nachtrust krijgt. Hans volhouden, tot een volgende keer. Groet, Gert Kamphuis.

• 20 April 2009 - 18:56

Jan & Anneke:

Beste broer en zwager,
    Wat is het af en toe bikkelen Hans, maar gelukkig beleef je ook hele mooie dingen.
    Put daar je kracht uit Hans en dat brengt je weer een etappe verder.
    Neem inderdaad regelmatig een time out, zodat je er wel plezier in blijft houden.
    Bij ons is alles goed.
    Het ga je goed.
    Hartelijke groeten van Jan & Anneke

• 20 April 2009 - 19:40

Joop Van Engbrink:

Hans ,We vinden het fantastisch om van je prestaties op de hoogte te blijven.Je bent al een mooi stuk op weg.We wensen je hetzelfde mooie weer toe dat we momenteel in Holten hebben.Vast ideaal om te lopen.Zet ,m op.Tot hetvolgende bericht.Volhouden!!!!

• 20 April 2009 - 20:04

Tineke Knol:

Hallo Hans.
    Wat leuk om je verhalen te lezen. Wat een avontuur! Alles goed met je knie? Ik wens je nog heel veel sterkte en bovenal veel plezier toe!

• 12 Mei 2009 - 10:31

Harry:

Boeiend om je reiservaringen te lezen Hans. Ik heb van de zomer in de dezelfde slaapzaal van de jeugsherberg in Chalons geslapen (op zaal met een stel gesjeesde Schotten). Ik heb dus een goed beeld hoe dat ongeveer is...
    Wat ik ook bijzonder vond: dat de champagnestreek met z'n oneindige graanvelden een van de mooiste stukken was om doorheen te trekken. Een weg waarvan het eind niet te zien is en gewoon maar trappen (in jouw geval: stappen). Geniet van het onderweg zijn!
    Grt, Harry Landeweerd